Zelná šťáva - neb s přicházejícím podzimem začínají útočit virózy přijďte si doplnit svou denní dávku vitamínů nejen moštem, ale také zelnou šťávou - pro změnu z Vysočiny. Bez chemie, čistě přírodní český maxizdroj zdraví . Přijďte na panáčka, nebo si rovnou domů vemte celou láhev litr 45Kč .
Výborný, chutný, nakyslý nápoj bez chemických konzervačních látek. Má vysoký obsah vitamínu C a organických látek zvyšujících detoxikační aktivitu enzymů. Pravidelné pití šťávy z kysaného zelí mění metabolismus buněk a má do jisté míry omlazující vliv na pleť a pokožku, dělá ji vláčnou a částečně vyhlazuje vrásky. Největší význam pití zelné šťávy je v tom, že preventivně působí proti vzniku zhoubných onemocnění trávicí soustavy, především onemocnění žaludku, tlustého střeva a jater. Obsahuje vitamin U, který působí proti žaludečním a dvanácterníkovým vředům. Šťáva z kysaného zelí účinně působí při léčbě hemeroidů. Při požití většího množství má šťáva laxativní účinek (může způsobit průjem). Šťáva z kysaného zelí obsahuje hořčinné glykosidy, vitaminy A, B1, B2, C, K, kyselinu mléčnou (pomáhá i při ranních nevolnostech v těhotenství), vápník, fosfor železo, sodík, draslík aj. Reguluje trávení a normalizuje střevní flóru. Tlumí růst nežádoucích baktérií. Dobře se uplatňuje při léčení žaludečních a střevních poruch. Šťáva ze zelí je výtečný prostředek k čištění těla a důležitá součást diet pro zhubnutí. Doporučené dávkování: 100-200ml denně před jídlem. Na dně sklenice může docházet k usazování sedliny, což je normální jev.